SMS lån til uforutsette utgifter

Begrepet SMS-lån er noe som du fortsatt kan komme over på nett. Dette er en låntype som fungerer som et lett tilgjengelig forbrukslån. Kun med en SMS, kan et mindre lån være tilgjengelig på kontoen din. Dette er noe mange tok i bruk, dersom de plutselig fikk en utgift i slutten av måneden de ikke kunne betale i tide. Dette er derimot en type lån som ikke er tilgjengelig i Norge. Du vil istedenfor se dette begrepet bli brukt om andre smålån, med en kort nedbetalingstid. Bruken kan være misledende, men du kan vite at du ikke vil finne lån via melding fra norske banker.

  • SMS-lån er lån gjennom mobilen
  • Låntypen er ikke tilgjengelig i Norge
  • I stedet tilbys andre smålån

Slik kan du dekke uforutsette utgifter

Det kan være greit å ha ekstra penger tilgjengelig i en krise. Men du vil ikke få dette gjennom en melding på telefonen. Mange nordmenn velger istedenfor et godt kredittkort, som med en høyere grense kan dekke uforutsette utgifter før lønningsdag. I motsetning til smålån kommer heller ikke denne kreditten med renter, dersom du husker på å betale tilbake innenfor avtalt frist. 

Andre velger å ta opp smålån, som fortsatt er tilgjengelig gjennom mobilen. På nettsiden til flere lånforetak kan du søke om mindre lån, og få pengene disponible på konto innen få virkedager. Samtidig er du nødt til å gå gjennom flere sikkerhetsprosesser, som Bank-ID.

Alternativer til sms-lån

Kun fordi lån via melding ikke er tilgjengelig i Norge lenger, betyr ikke det at forbrukere ikke har gode forbrukslån tilgjengelig. Andre forbrukslån er fortsatt på markedet i Norge, og utvalget er stort. Slike lån uten sikkerhet kan du både søke om gjennom banken din, eller fra et annet låneforetak på nett. 

Noen alternative begreper som blir brukt parallelt med SMS-lån, er forbrukslån, smålån, minilån og mobillån. I teorien er alle disse låntypene det samme. De sistnevnte beskriver kun et forbrukslån på mellom 1 000 og 5 000 kr, med en kortere nedbetalingstid. Forskjellen er kun hvordan du søker om lånet.

Finn de beste tilbudene

Da tilbudet er stort, og lånene kan variere drastisk er det derfor lurt å be om hjelp i søknadsprosessen din. Ta gjerne kontakt med et firma som jobber med å sammenligne ulike lån og foretak. Denne prosessen er ikke like rask som SMS-lån, men du kan spare mye på det. Mindre forbrukslån med kort nedbetalingstid kan også komme med svært høye renter. 

Dette gjør det ekstra viktig å finne de lånene med best betingelser. Dersom du fortsatt er usikker på forskjellen mellom begreper som SMS lån, smålån, forbrukslån, minilån og mobillån, kan du også spørre de ansatte i kundeservicen om dette.

Kort forklart: derfor er sms lån ulovlig

Lån via SMS er ikke tilgjengelig i Norge, men er fortsatt i bruk i flere av våre naboland. Da lurer du sikkert på hvorfor den norske staten har valgt å forby slike låneordninger, mens andre fortsatt har det tilgjengelig. Noen ganger er lån litt for lett tilgjengelig. SMS-lån er spesielt kjent for sine skyhøye renter, gjerne på et par hundre prosent. 

Når denne låntypen også ofte er markedsført mot unge mennesker som raskt trenger litt ekstra penger, er det lett å forstå hvordan det fort kan gå galt. Norske myndigheter prøver istedenfor å få nordmenn til å ta i bruk andre typer forbrukslån, for forbrukernes eget beste.

Oppsummering av sms lån

SMS-lån er et fenomen som blir brukt andre steder i verden, men ikke i Norge. Dette lånet er kjent for sin høye rente og korte nedbetalingstid. Lånene er enkle å få tak i dersom du ønsker å betale uforutsette utgifter, men kommer med potensielt farlige krav. I stedet kan nordmenn benytte andre typer lån. 

Som de vanlige forbrukslånene og minilånene du kan søke om gjennom banken din, eller andre lånforetak. Da disse lånene også har høyere rente kan det være lurt å få hjelp av profesjonelle under prosessen. Firmaer som jobber med sammenligning av lån, kan potensielt spare deg noen tusen kroner på minilånet ditt.

BACK TO TOP